10 (super)foods voor gezonde haargroei

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 15:29

Granen Zink, ijzer en vitamine B vind je veel in graanproducten. Hierbij kun je denken aan voedingsmiddelen als volkoren brood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Granen zijn dus een prima bron voor het haar en zijn te vinden in alledaagse producten.

Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en de vitamine A, E en C. Dit vitaminerijke voedingsmiddel geeft de hydratatie en bloedcirculatie een boost! Op deze manier krijgt het haar voedzame stoffen binnen vanuit de haarwortel en groeit het dus sneller.

Eieren zitten bomvol proteïnen, die dus worden gezien als de bouwstoffen van ons haar. Wanneer je een tekort aan proteïnen hebt, zie je dit ook terug in je haar; het wordt dan erg dun, zwak en droog. Zorg dus dat je genoeg proteïne binnen krijgt, bijvoorbeeld door eieren te eten. Ook zorgen eieren voor een perfecte glans in je haar, wie wil dat nou niet?

Walnoten zit alfa-linoleenzuur, wat erg goed is voor de algemene conditie van je haar. Ook bevatten paranoten en walnoten zink. Zink vind je ook in pecannoten, cashewnoten en amandelen. Een handje vol noten per dag biedt dus al bijna een totaalpakket voor het haar!

Spinazie bevat veel ijzer en vitamine A en C. Deze vitamines heeft ons lichaam nodig om talg te produceren. Talg kan je zien als een natuurlijke conditioner voor je haar. Het eten van spinazie stimuleert de aanmaak van tal en stimuleert de hoofdhuid.

Griekse yoghurt zit boordevol eiwitten, wat van cruciaal belang is om het haar gezond te houden. Het bevat ook vitamine B5 (of pantotheenzuur), dat kan helpen haaruitval en verlies te voorkomen. En terwijl we het over proteïne hebben, zorg ervoor dat je eiwitten krijgt uit voedsel zoals mager vlees, kip en kalkoen, die je haar kunnen beschermen tegen haaruitval en groei en dikte bevorderen. Eieren, melk en kaas worden ook als complete eiwitbronnen beschouwd.

Zalm De omega 3 van zalm kan de haargroei en glans bevorderen. Je lichaam kan deze gezonde vetten niet zelf maken. De American Heart Association adviseert twee porties (3,5-ounce porties) vette vis per week te eten. 

Pompoenpitten In pompoenpitten zit een flinke dosis zink, vitamine A en vitamine B, wat ervoor zorgt dat je haar sterker wordt. Wat ook in dit krachtige zaadje zit: biotine, wat ervoor zorgt dat je lokken sneller groeien en minder snel afbreken.

Linzen zijn een geweldige bron van zink, biotine, en ijzerrijke proteïne in je dieet. Proteïne is een belangrijke sleutel tot gezond haar, omdat het je haar verstevigt en de groeisnelheid vergroot. Proteïne werkt ook goed tegen een droge hoofdhuid, wat vooral in de koudere maanden van pas komt.

Zoete aardappel Je lichaam zet de antioxidant-bètacaroteen om in vitamine A, die op zijn beurt helpt beschermen tegen droog of dof haar en de productie van talg stimuleert (een olieachtige vloeistof die wordt geproduceerd door de klieren in je hoofdhuid waardoor je haren niet uitdrogen)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.