BRTT/ Body Rememers Trauma Therapie
Met Body Remembers Trauma Therapie (BRTTis een wetenschappelijk onderbouwde therapie) leer je om met behulp van lichaamswerk op een natuurlijke manier te ontladen.

Het gaat om het ontladen van dagelijkste stress, diepe chronische spanning en trauma.

Deze methode is gebaseerd op het principe dat stress, spanning en trauma niet alleen psychisch, maar ook fysiek is.
Op het moment dat je stress of trauma ervaart gebeurt er ook van alles in je lichaam. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt en er worden stresshormonen aangemaakt.
Je lichaam gaat in een staat van vechten of vluchten. Maar vaak is de stress die je ervaart niet iets waardoor je in gevecht gaat of wegvlucht. Hierdoor voltooi je niet je lichamelijke instincten en de spanning die je hebt opgebouwd slaat zich nu op in het lichaam.
Dit zorgt voor blokkades en het beperken van de doorstroom van levensenergie.
Veel mensen hebben last van chronische stress en blijven fysiek voor een langere tijd in deze staat.
De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Bij dieren is dit heel normaal, maar wij mensen hebben geleerd dit te onderdrukken.

Door passiviteit bij spanning en het onderdrukken van trillen slaan wij deze stress dus op in onze spieren en ons bindweefsel. Hierdoor kunnen pijnklachten en zowel fysieke als mentale problemen ontstaan.
Denk hierbij aan klachten zoals:

Spierspanning en pijn
Hoofdpijn
Concentratieproblemen
Woede
Somberheid
Een slechter functionerend immuunsysteem
Overgewicht

Met Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) help je je natuurlijke mechanisme om spanning los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat van rust en balans. 
(120 min  € 135,00)

Voor een dieper effect is het raadzaam na een body remember trauma therapie gelijk een trauma release breathwork therapie in te plannen. 
(180 min € 225,00)